Voetreflexzonetherapie

Voetreflex is een oude geneeswijze. Het leert ons dat alle organen en weefsels in ons lichaam terug te vinden zijn op de voet. Door een massagepunt te masseren onder de voet stimuleer je de zenuw die de prikkel doorgeeft aan de hersenen die op hun beurt een impuls doorsturen naar het bijbehorende orgaan of systeem.

Deze impuls zet het orgaan of systeem aan tot actie. De doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd en er ontstaat meer balans in de verschillende systemen. De massage wordt uitgevoerd op beide voeten en onderbenen tot aan de knie.

Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een afspraak te maken en de nadruk te leggen op ontspanning. Ook is het mogelijk om de behandelingen in te zetten met een therapeutisch doel. Er wordt dan een zogeheten behandelplan gemaakt dat bestaat uit meerdere massages. Er wordt dan naast de klacht waarmee je komt ook gekeken naar de conditie van overige organen en weefsels en zo nodig meegenomen in het behandeltraject.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van hoe lang de klacht al bestaat en hoe je algemene conditie is. Na 5 tot 7 behandelingen is er een evaluatie. Het is niet mijn doel u zo vaak mogelijk te laten komen, ik zal dan ook eerlijk zijn over de reactie op de behandelingen en de te verwachten verbeteringen.

Voetreflex en zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gebeurd er veel in je lichaam, zowel op lichamelijk als psychisch vlak. Je lichaam krijgt er een behoorlijke taak bij en moet zich even afstemmen op de nieuwe situatie. Voetreflexzone behandelingen kunnen hierbij ondersteunend werken en mogelijk de bijbehorende zwangerschapskwalen verlichten. Denk hierbij aan misselijkheid, maagzuur, vermoeidheid, rugpijn, obstipatie, slapeloosheid , stemmingswisselingen en (lichte) oedeem.

Ook na de bevalling kan voetreflex je herstel ondersteunen.

Indicaties voor voetreflexzonebehandelingen zijn o.a.

  • Stress en spanningsgerelateerde klachten
  • Spijsverteringsklachten ( maag, darmen...)
  • Luchtwegproblemen ( Astma, Bronchitis...)
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Rugklachten
  • Chronische klachten ( Reuma, Fibromyalgie, Overspannenheid, Burn-out, Depressie...)
  • Hormonale stoornissen ( Menstruatie, Overgang, Vruchtbaarheid...)

Voetreflexbehandelingen zijn ook heel goed preventief in te zetten, bijvoorbeeld als u moeite heeft met de overgang van de seizoenen of klachten die zich elk voorjaar of winter herhalen.

Voetreflexmassage dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

voetenkaart
Klik op de afbeelding voor een grotere versie.